Tisztasági festés

Tisztasági festés lakossági vagy közületi megrendelőknek

Előbb utóbb minden ingatlan felújításra szorul. Ha nem a felmerülő károk javítását kell megoldanunk, akkor saját magunk kedvére változatunk otthonunkon. A budapesti ingatlan jó része kiadásra szánt lakás vagy iroda.

Tisztasági festésnél egy vagy két rétegű fehér festék kerül a falakra, a szobafestő ez esetben nem javít, csak átfesti a felületet. Ingatlanok kiadásakor, leginkább irodák bérbeadása előtt szokták kérni.

szobafestés budapest
szobafestés budapest
szobafestés budapest

Sürgős szobafestésre Budapesten általában két esetben van szükség:

  1. A budapesti ingatlanok többsége társasház. Beázások alkalmával nehéz laikusként felmérni az ebből eredő károkat. A szobafestő szakembernek is mindenképpen látnia kell a helyszínen megtekintve vagy fotón a károsodott falfelületet. Az első dolog megállapítani, hogy a beázási terület meggyengült-e, esetleg salétromos (sárga). Ha meggyengült, akkor mindenképpen el kell távolítani a púpos felületet, ezek után glettelni kell, melynek számoljunk a száradási idejével egy napot. Következő lépésként pedig jöhet a felület festése, mint azt már fent említettem, ha elszíneződött, megsárgult, akkor folttakaró festék szükséges, mert a sima diszperziós anyag nem fog takarni kellően. A folttakaró használata makacs foltok elfedésére is kiválóan alkalmas, mint pl.: vér, kávé foltok vagy a szintén sárgaságot okozó cigarettából adódó nikotin lepedék megtapadása a falakon.

  2. Bérlemény kiadása előtt szintén indokolt legalább egy tisztasági festés, melyet egyébként is javasolnék mindenkinek saját otthonában is elvégeztetni egészségügyi okokból 2-3 évente. A fehér helyett választható akármilyen más árnyalat, nyilván a szín mélységétől függően a festék ára változó. Minél sötétebb/erőteljesebb színt választunk, annál magasabb anyagköltséggel kell számolnunk. A modern falfesték kevésbé szaglanak, nem feltétlen kell várnunk a teljes száradásig a birtokba vétellel.

Összetettebb munkafolyamatok esetében a következőket vegyük számításba:

  1. Szobafestési munkálatoknál: javított felületek esetén mindig van száradási idő.

  2. Mázolás esetén: a felületről az estek többségében el kell távolítani (égetéssel) az elöregedett alapréteget, így kaphatunk makulátlan végeredményt. Mázolás esetén a száradási idővel szintén számoljunk, valamit azzal, hogy otthonunkat alaposan szellőztessük ki a munka befejezését követően. A mázoló anyagok erőteljesen illanak, így szerencsésebb időt hagyni a beköltözésig.

  3.  

Tisztasági festés

Mi a tisztasági festés?

A már festett falak újrafestése fehér diszperziós festékkel, egy vagy két rétegben. 

Mi a tisztasági festés menete?

Lakások, irodák vagy egyéb olyan helyiséget ami berendezett, bútorozott,azt mindig festés előtt gondosan letakarjuk és ragasztjuk. Kisebb hibákat mint például leverődéseket, repedéseket, fúrt lyukakat gletteljük, javítjuk. Kivitelezésnél általában festőhengert és ecsetet használunk. Festés végeztével, a fóliát és a ragasztószalagokat összeszedjük, bezsákoljuk. 

Tisztasági festés géppel? Mit jelent?

Nagy felületeken ahol nincs sok berendezés és nem szükséges a precíz takarás,ott nagy nyomással  dolgozó festékszóró  gépet használunk.Ilyenek például a mélygarázsok,

pincék, raktárak vagy még üres nem berendezett helyiségek. Naponta akár 1200 m2 felületet is készre tudunk fújni.